GASTOUDER MAREILLE

Al sinds 2005 gastouder

Hallo, ik ben Mareille Houtman – van Soest en ben geboren in 1973; Na ruim 9 jaar voor de klas te hebben gestaan, ben ik al vanaf 2005 met heel erg veel plezier gastouder.

Ik ben getrouwd met Richard en wij hebben een dochter, geboren in 2004, en een zoon geboren in 2008.

Vanwege allergieën hebben wij geen huisdieren, maar buitenshuis hebben we veel oog voor de dieren die we daar tegen komen.

0-4 jaar

Per 1 augustus 2019 heb ik ervoor gekozen alleen kinderen van 0-4 jaar op te gaan vangen. Ook zal ik geen kinderen meer van en naar de peuterspeelzaal brengen en halen. Dit brengt veel meer rust in de opvang en kan ik veel beter inspelen op de behoeften van de kinderen.

Goed bereikbaar

Kinderopvang de Speeltuin is gesitueerd in een uitgebouwde hoekwoning in de Blaasbalg in Nieuwkoop. De Blaasbalg is gemakkelijk te bereiken vanaf de N231. Dus zeker ook als u op doorreis bent naar uw werk in Alphen aan den Rijn, Ter Aar, Nieuwveen, Noorden of verder weg. Naast ons huis is een parkeerterrein waar u goed uw auto kunt parkeren bij het brengen en halen van uw kind.

Gekeurd

Er zijn 2 slaapruimtes voor kinderen. Mochten er meerdere kinderen blijven slapen, probeer ik, voor zover dat kan, de opvouwbare ledikantjes in verschillende slaapkamers te plaatsen. Zo hoop ik dat alle kinderen aan hun rust toe kunnen komen. Er zijn drie beeldbabyfoons aanwezig, waardoor ik uw kind goed in de gaten kan houden.

De woning wordt eenmaal per jaar per GOB gekeurd op hygiëne en veiligheid d.m.v. het afnemen van een risico inventarisatie. Ook is er regelmatig controle door de GGD. Klik hier voor het GGD rapport van Kinderopvang de Speeltuin.

 

Voordelen van een gastouder:

 

Kleinschalig
Maximaal 6 kinderen. Een veilige rustige omgeving voor kinderen. Meer ruimte voor uw persoonlijke wensen.

 

Huiselijke sfeer
Er is ruimte voor kinderen, die er behoefte aan hebben, om alleen te spelen of zichzelf even terug te trekken.

 

Persoonlijke aandacht
Een gastouder kan goed inspelen op behoeftes, karakter, voorkeuren en talenten van individuele kinderen.

 

Minder vaak ziek
Omdat er minder kinderen in de opvang aanwezig zijn zullen kinderen minder vaak in aanraking komen met ziektekiemen en daardoor minder vaak ziek zijn.

 

Alleen betalen voor de afgesproken contracturen.
U betaalt een uurtarief, geen dag(deel)tarief

 

Vervangende gastouders

Gastouder heeft contact met andere gastouders die mij eventueel zouden kunnen vervangen in geval van afwezigheid, mits zij plek hebben.
Aan het gastouderbureau kan ook gevraagd worden of zij een vervangende gastouder kennen.

 

All- in uurprijs
Maaltijden en tussendoortjes zijn inbegrepen.

 

Eén gediplomeerde gastouder
U bepaalt zelf wie uw kind opvangt. Eén persoon aan wie uw kind moet wennen. Dat voelt vertrouwd voor het kind.

"Bij Kinderopvang de Speeltuin word je Spelenderwijs wijs"

MIJN VISIE